Kevällä 2018 syntyneet H-pennut kaikki uusissa kodeissa.

Seuraava pentue syntyy kevällä 2019 Rippelle (BM Geisha Gabriela)

 


Tietoa pentujen ostajille

Jokainen koira on yksilö ja minä kasvattajana tietysti toivon, että koira hankitaan ensisijaisesti perheenjäseneksi. Samaten toivon pennun ottajien olevan varautuneita siihen, että parson on pitkäikäinen ja energinen koira,  joka kaipaa elämäänsä liikuntaa, rakkautta ja rajoja. Koiran hankintapäätöstä ei tehdä hetken mielijohteesta ja että tuleva omistaja on tarkoin tutustunut  rotuun ennen ostopäätöksen tekoa. Koko perheen tulee olla yksimielisiä siitä, että perheeseen hankitaan koira. Missään nimessä koiraa ei voi hankkia lapsille, vaan se tulee olla koko perheen yhteinen päätös.

Koirasta on paljon työtä ja vaivaa varsinkin sen pentuaikoina. Tulee tarkoin harkita, onko minulla tässä elämäntilanteessa aikaa uudelle perheenjäsenelle. Koira vaatii lenkkeilytystä pahimmillakin kurakeleillä, siihen on sitouduttava päivittäin ja päivän ohjelma tulee rakentaa aina sen mukaan, että koira pääsee pissalle, saa ruokaa ja aktiviteettejä riittävästi.
Jos kuitenkin päätät hankkia koiran, niin siitä on iloa pitkäksi aikaa ja voit olla varma, että sen uskollisempaa ystävää ei voi saada.

Jos haluat koiran minulta, niin ota rohkeasti yhteyttä ja kerro millaisia haaveita sinulla on koiran suhteen. Haluan tietää millaiseen perheeseen koira menee, onko aikaisempaa koirakokemusta ja onko tulevalla omistajalla riittävästi tietoa rodusta ja yleensä koiranpidosta.  Nämä ovat vakio kysymyksiä, joilla koiran kasvattaja haluaa varmistaa,  että pennut saisivat parhaat mahdolliset kodit ja pennun ottajilla on realistiset käsitykset koiran pidosta.

Jos olet kiinnostunut  koiranäyttelyistä niin kerro siitä, sillä silloin pyrimme valitsemaan rakenteellisesti lupaavimman pennun sinulle. Pennuista ei voi koskaan varmasti tietää, kenestä tulee se näyttelytähti vai tuleeko kenestäkään, vaikka vanhemmat ovatkin hienosti näyttelyissä pärjänneitä.
Pentueemme täyttää kaikki Suomen Kennelliiton ja parsonyhdistyksen  vaatimukset. Ne rekisteröidään, ovat  eläinlääkärin tarkistamat,  useaan kertaan madotettu, sirutettu ja muuttavat uusiin koteihinsa noin 7-8 viikon iässä.

Toivomme että pennun ostajat  käyttävät koiriaan silmä- ja polvitarkastuksessa, sitten kun ne ovat aikuisia,  jotta voisimme jatkossakin nauttia terveistä koirista. Suosittelemme myös käyttämään koiria muutaman kerran näyttelyissä,  jotta saisimme arvokasta tietoa tulevia jalostusvalintojamme silmälläpitäen.

Meille kuitenkin on tärkeintä, että kaikille pennuille löytyisi rakastava loppuelämän koti.

Toivomme, että tulevat pennunomistajat  pitävät meihin yhteyttä myös jatkossa ja tulevat näyttämään koiriaan vaikka keväisin pidettäville pentupäivillemme.
 

Tietoa Parsonrussellinterrieristä

Jos haaveilet parsonista, sinun on hyvä tietää seuraavat asiat:

Parson on rohkea, ystävällinen ja aktiivinen terrieri. Sitä pidetään pääosin seura- ja harrastuskoirana, mutta ei tule unohtaa, että se on alunperin metsästyskoira. Sillä on edelleenkin yleensä melko voimakas riistavietti ja se osaa olla periksiantamattoman sitkeä, niin kuin hyvän luolakoiran tuleekin. Parsoneita käytetään edelleenkin luolametsästyksessä ja se on yleensä erinomainen hiiren.- ja rotanpyytäjä. Tulee kuitenkin muistaa että myös lemmikki marsut, hamsterit ja maalaistalon kanat voivat olla vaarassa.

Parson vaatiikin omistajaltaan riittävän peruskoulutuksen jo pentuaikana, jotta siitä tulee tottelevainen ja yhteiskuntakelpoinen koira. Parson on yleensä aina ihmisille hyvin ystävällinen ja jaksaa leikkiä lasten kanssa loputtomiin, eikä suutu vähän kovakouraisemmistakaan otteista. Toisten koirien kanssa voi kuitenkin tulla ongelmia, ellei parsonia totuteta muihin koiriin jo heti pentuiässä. Parsonilla on terrierin tempperamentti, energisyys ja leikkisyys, mutta se voi olla välillä myös melko itsepäinen ja itsenäinen.

Kaiken kaikkiaan parson on iloinen ja reipas perhekoira, joka vaatii paljon toimintaa. Reippaan lenkin jälkeen se nauttii rauhallisesta perhe-elämästä ja rapsutuksista käpertyneenä sohvan nurkkaan. Pelkäksi sohvakoiraksi siitä ei ole aktiivisen luonteensa takia.

Parsonit kuuluuvat suurimmalta osin myös trimmattaviin rotuihin, joka tarkoittaa että sen pitkä peitinkarva nypitään kaksi kertaa vuodessa karvanlähdön aikana pois tai sitten siitä nypitään pitkin vuotta pisimmät ja vanhimmat karvat pois, jolloin koira pysyy koko ajan siistinä ja rodunomaisena. Nyppimisen hyötynä on että koira pysyy siistinä ja puhtaana, eikä siitä silloin lähde juurikaan ylimääräistä karvaa. Alkuun nyppiminen tulee teettää ammatti-ihmisellä ja myöhemmin voi koiran siistiä itsekin. Lisätietoa parsonista saa rotuyhdistyksen kotisivuilta.